Pantamera för E-sporten

Pantamera har under flera år samarbetat med svenska gamers för att öka medvetenheten kring återvinning och pantning. Under 2014 startade Pantamera, tillsammans med eSportagenturen Clutch och världens största ”gaming center” Inferno Online, en gemensam satsning för att nå ut till målgruppen gamers och eSportare som är stora konsumenter av dryck på burk och PET.

Du är med och påverkar prissumman i Pantamera CS:GO

Vägen vi valde att gå var att arrangera en tävling i spelet CS:GO. Prissumman i tävlingen består av panten från de burkar och flaskor som pantades på Inferno Onlines anläggningar under perioden fram till tävlingen. Specialdesignade pantkärl togs fram och placerades i anläggningarna tillsammans med information och hänvisningar till att panta för eSporten.

 • Pantamera CS:GO 1.0 – Världens fem bästa lag bjöds in
  För att få extra mycket uppmärksamhet bjöd vi in de fem bästa lagen i världen men lämnade en plats öppen så att alla som ville skulle ha chansen att kunna kvalificera sig. I kvalet deltog närmare 200 lag och segraren kunde glädja sig åt en direktplats i finalen. Väl framme vid finalen kunde det konstateras att nästan 140 000 burkar och flaskor hade pantats på Inferno Onlines anläggningar under perioden. Dessa 140 000 kronor i pantpengar tillsammans med en grundprispott på 100 000 kronor utgjorde prissumman på hela 240 000 kronor som skulle fördelas på de deltagande lagen. Finalen gick av stapeln i februari 2015 på Inferno Online i Stockholm. Finalen blev en stor succé med över 2 miljoner tittare på internet-tv-kanalen Twitch och nästan 6 500 besökare på plats för att följa tävlingen. Segrare i den första upplagan av Pantamera för eSporten blev det svenska laget Fnatic.

  Fnatic_Inferno_470

 • Pantamera CS:GO 2.0 – fler deltävlingar
  I andra upplagan av Pantamera CS:Go valde vi att genom GO4Cups låta nordiska amatörlag få chansen att ställas mot världseliten efter en längre kvalprocess. Även den andra upplagan av Pantamera CS:Go gav effekt på antalet pantade burkar och flaskor. Finalen gick av stapeln i februari 2016 på Inferno Online i Stockholm och vanns av Ancients, stort grattis till vinsten av 2016 års upplaga av Pantamera CS:GO!

  Ancients_CSGO2016_470

 • Pantamera CS:GO 3.0 – tillsammans med DreamHack
  Det fantastiska intresset för Pantamera för eSporten gör att vi bara måste köra i år igen! Precis som tidigare kan alla som pantar vara med och öka den slutgiltiga prispotten, och alla kan ta sig till slutfinalen via Pantamera-kvalen. Nytt för i år är att vi samarbetar med Dreamhack, med både BYOC-kval och final på scen under Dreamhack Winter. Stort grattis till Team Ownit!

  csgo2016

Du hittar mer information om Pantamera CS:GO på www.pantameraforesporten.se.[wdi_feed id=”4″]

Tillbaka