Pantamera logotyp, tillbaka till startsidan
Andra sökte efter:
Engagemang & Sponsring

Engagemang & Sponsring

Returpack vill vara en positiv kraft i samhället och samverka för hållbar utveckling.

Socialt ansvar och miljöhänsyn går hand i hand

I korthet kan man säga att våra engagemang ska innehålla socialt ansvar och miljövinster. Våra sponsringsprojekt ska bygga på engagemang. De ska ligga i linje med vår miljöpolicy och vara tydligt kopplade till insamling eller kunskap. Sedan 2015 är vi en av huvudsponsorerna till Svensk Innebandy. Samarbetet handlar om att tillsammans skapa möjligheter för dagens och morgondagens innebandyspelare att ta ansvar för ett hållbart samhälle, genom att öka medvetenheten i frågor om hållbarhet och återvinning, och pantning i synnerhet.

När det kommer till vårt engagemang inom innebandyn innebär det att försöka bidra till en schysstare sport både på och utanför planen. Vi har bland annat tagit fram kunskapsmaterialet Heja Schysst samt Fair Play-priser till ungdomsspelare, ungdomslag och elitspelare samt tränare.

Exempel på samarbeten

Vi är stiftare till Håll Sverige Rent och stöttar därmed deras arbete för ett Sverige där ingen skräpar ned. Tillsammans kan vi bland annat påverka både individer och kommuner att ta ett större ansvar för källsortering och återvinning, exempelvis genom våra pantrör.

Vi stöttar även Städa Sverige, idrottens miljöorganisation, som arbetar med att erbjuda föreningar städprojekt i utomhusmiljöer; en aktivitet för miljön men även med syfte att stärka gemenskap, sammanhållning och ekonomi.

Vi har tillsammans med Stiftelsen Friends, tagit fram ett koncept #pantamotmobbning.

I våra egenägda pantautomater, Pantamera Express, finns alltid en möjlighet att skänka sina pantpengar till något gott ändamål, det kan vara Håll Sverige Rent, Läkare Utan Gränser, Barncancerfonden etc.