Pantamera logotyp, tillbaka till startsidan
Andra sökte efter:
Var kan jag panta?

Var kan jag panta?

Att ta med sina pantförpackningar till affären är det allra vanligaste sättet att panta idag. Du stoppar dem i pantautomaten och får panten direkt, eller kan välja att skänka den till någon gåvomottagare. Vi arbetar ständigt för att göra det ännu enklare för dig att panta och få din pant utbetald på det sätt som passar dig. Just nu testar vi olika typer av utbetalningslösningar, bland annat genom direktöverföring till ditt bankkonto.

Det finns över 3 100 butiker i Sverige som har minst en pantautomat. Omkring 92 procent av alla burkar och PET-flaskor som kommer till vår anläggning kommer från just butiker.

För dig med mycket pant

Du som har mycket pant kan även välja att panta dina burkar och flaskor i någon av våra egna storpantarautomater Pantamera Express eller vi vår citynära pantstation på Hötorget i Stockholm. Du kan också lämna in dina förpackningar till någon av våra pantmottagningar.

Men om det inte finns någon pantautomat i närheten då?

Vi samarbetar med en mängd aktörer för att du enkelt ska kunna lämna din pant så nära konsumtionsögonblicket som möjligt. Du hittar till exempel pantrör i offentliga miljöer och våra igloos och insamlingskärl på campingplatser och skidanläggningar.