Pantamera logotyp, tillbaka till startsidan
Andra sökte efter:
Föreningspanta i Pantamera Express

Föreningspanta i Pantamera Express

Nu kan ni som idrottsförening enkelt panta i våra storpantarautomater Pantamera Express, som finns över hela landet. Pantpengarna kommer in på er förenings eller ert lags gironummer inom någon vecka. Som Pantamera Expresskund behöver ni som förening dessutom varken beställa kärl eller etiketter och ni kan samla pant i vilka säckar ni vill. Ni behöver inte heller sortera burk och PET-flaskor för sig.

I storpantarautomaten Pantamera Express pantar man mycket, snabbt och enkelt genom att hälla i hela säcken. Föreningen får ersättning för alla pantburkar och pantflaskor. Idrottsföreningen kan även få viss ersättning för importburkar. OBS! Automaten kan inte ta emot skadade burkar.

Och tänk på att om ni pantar i en annan kommun än den ni tillhör så får ni endast panta på återvinningscentralen, inte slänga skräp och annat där.

Hur går det till?
  • Ta med panten till en Pantamera Express.
  • Töm hela säcken i automaten, som både sorterar och räknar panten.
  • När panten är räknad, välj ”Skänk till förening” som utbetalningsmetod. Välj rätt förening på skärmen och fullfölj donationen genom att trycka på ”Bekräfta”. Kom ihåg att endast föreningar som är registrerade hos oss blir valbara för donation i Pantamera Express-automaterna.
  • Inom en vecka sätts pantpengarna in på föreningens gironummer. Om pantbeloppet är under 10 kronor sparas det på föreningens kundkort till dess att det uppgår till den summan.
Anslut idrottsföreningen som kund

Som föreningskund har du tillgång till kundportalen Mina sidor. Här kan du enkelt följa dina ärenden, se statistik över pantade förpackningar och utbetalade ersättningar. Här kan du även lägga till eller ta bort användare. Du skapar ditt konto och loggar in smidigt och säkert med hjälp av BankID. Saknar du BankID kan du även skapa konto och logga in med hjälp av epostadress och lösenord.