Pantamera logotyp, tillbaka till startsidan
Andra sökte efter:

Pantamera med esporten

Pantamera med esporten 2019

2019 års kampanj är avslutad och vi slog ännu ett rekord, tillsammans samlade vi in 534 989 kronor till Musikhjälpen! Den här gången rullade vi ut initiativet med DreamHack som vår officiella partner och yzn och SampeV2 som årets ambassadörer. Genom aktiviteter som DreamHack Summer, Musikgibbet, DreamHack Winter och insamlingsstreamen, varvat med olika insatser online, samlade gamers och aktörer inom esport och musik in över en halv miljon burkar och flaskor. Pantpengarna, motsvarande 534 989 kronor, lämnade vi den 13 decemeber över till Musikhjälpen och bössan slutade ännu ett år som Sveriges tredje största.

Pantamera med esporten 2019 - yzn & SampeV2
Please accept marketing cookiesto view this content.
Tidigare års kampanjer

När Pantamera 2011, i ett försök att nå en ny målgrupp, valde att satsa på esport var det ett helt nytt grepp i Sverige. Genomslaget blev stort, 2015 belönades vi med ’Årets kampanj’ i Stockholm Media Week och sedan dess har samarbetet med esporten utvecklats ytterligare. I juni 2017 drog vi gång ’Pantamera med esporten’ – ett initiativ där esportare och musikartister gemensamt skulle driva en insamling till Musikhjälpen genom att tävla mot varandra i CS:GO-turneringen Musikgibbet. Tillsammans skramlade man ihop över 350 000 kronor, vilka under direktsändning lämnades över av yzn från Tjuvjakt – laget som kammade hem årets förstaplats.

2018

I september förra året gick startskottet för 2018 års upplaga av ’Pantamera med esporten’. Under tre månader samlade några av Sveriges största streamers in pengar från sina följare och stora musik- och esportsaktörer som Dreamhack, Inferno Online och Spotify donerade sin pant. Den 12 december möttes åtta lag, bestående av gamers och artister, i den livestreamade CS:GO-turneringen Musikgibbet där de spelade om äran att få vara de som lämnade över insamlingspotten till Musikhjälpen. Totalt drog kampanjen in 509 331 kronor och blev den tredje största i landet för Musikhjälpen 2018.

Vinnare av Musikgibbet 2018 - Lag Ben Mitkus, som dagen efter turneringen besökte buren för att lämna över checken till Musikhjälpen.

Press 2018

Svensk esport samlar in över en halv miljon kronor i pantpengar till Musikhjälpen

Esportare och artister i gemensam insamlingskampanj med Pantamera

Press 2017

Pantpengar till Musikhjälpen

Pantamera och Universal Music & Brands vill få storkonsumenter att panta ännu mera