Pantrör

Var ska du lämna din pantburk eller –flaska när du druckit ur den utomhus? En lösning kan vara pantrör, som monteras bredvid papperskorgar i parker och andra utomhusmiljöer.

Hur fungerar det?

Vi vill att det ska vara lätt att göra rätt, och enklare kan det knappast bli. Du lägger din tomma pantförpackning i röret, och någon annan tar med den och pantar den i en pantautomat. På så sätt gör du både naturen och någon annan en tjänst.

Våra undersökningar visar att en pantförpackning som lagts i ett pantrör sällan blir liggande längre än några minuter innan någon kommer förbi och plockar upp den. Pantrören kan på så sätt vara med och bidra till minskad nedskräpning runt papperskorgarna, minskad kostnad för sophantering och ökad återvinning av burkar och flaskor.

Hej pantare!

Ett hundratal av Sveriges kommuner har redan monterat pantrör i park- och stadsmiljö för att göra det enklare för dig att lämna din urdruckna pantförpackning. Skulle du vilja ha pantrör i din favoritpark?
Tipsa din kommun

Hej kommun!

Vill ni sätta upp pantrör i era parker? Då kan ni vara med och minska nedskräpning runt papperskorgarna, minska kostnaderna för sophantering och öka återvinningen av burkar och flaskor.
Beställ Pantrör

Erbjudande!

Vi bjuder på 3 pantrör till de kommuner som vill testa. Använd rabattkod HFX847

Vill du veta mer?

Du kan läsa mer på pantamera.nu. Du är också välkommen att kontakta kundtjänst på kundtjanst@returpack.se eller 011-19 19 80.

Tillbaka