Pantamera logotyp, tillbaka till startsidan
Andra sökte efter:
Hållbarhetsredovisning 2020:Stöttar svenskt föreningsliv 2020

Alla ideella föreningar kan kostnadsfritt anmäla sig till vårt föreningskoncept och tjäna pengar på pant. Föreningskunder får dessutom ersättning för skadade och importerade burkar – det är vårt sätt att stötta föreningslivet i Sverige.

Stöttar svenskt föreningsliv 2020

Alla ideella föreningar kan kostnadsfritt anmäla sig till vårt föreningskoncept och tjäna pengar på pant. Föreningskunder lämnar in hela säckar på något av våra inlämningsställen och får en ersättning på 200 kr per säck. Föreningskunder får dessutom ersättning för skadade och importerade burkar – det är vårt sätt att stötta föreningslivet i Sverige. Alla föreningar som är aktiva inom vårt föreningskoncept är automatiskt även med i Föreningskampen.

– Det har naturligtvis varit tuffare för föreningarna att samla in pant med de begränsningar som pandemin har inneburit med färre sammankomster, cuper, matcher och lagaktiviteter. Att så många föreningar ändå valt att samla in pant som ett sätt att få in pengar till föreningskassan och samtidigt göra en fin insats för miljön är mycket glädjande, Rickard Andersson, strategisk marknadsförare på Pantamera/Returpack.

En undersökning som genomfördes bland våra föreningskunder under 2020 visar att de är mycket nöjda med pantsystemet och relationen till Returpack. Av 817 tillfrågade föreningar svarade 91 procent att de anser att föreningserbjudandet är bra eller mycket bra. Undersökningen genomfördes för att fånga upp hur föreningarna uppfattar Returpacks erbjudande och service och för att kunna utveckla, förbättra och stötta föreningarna bättre.