Pantamera logotyp, tillbaka till startsidan
Andra sökte efter:
Såhär gjorde vi:Skistar skänker pantpengar till sjukvården

Säsongens pantpengar blev 6 000 återanvändbara skyddsvisir, samt nära 20 000 skyddsförkläden till sjukvården i region Dalarna och Jämtland/Härjedalen.

Skistar skänker pantpengar till sjukvården

Skistar skänkte de insamlade pantpengarna till sjukvården

Skidsäsongen 2019/2020 blev annorlunda på många sätt, men återigen resulterade den i ett rekordstort antal insamlade pantförpackningar. Sammanlagt samlades 1 526 706 burkar och flaskor in, en ökning med 11 procent från förra säsongen.

Pantamera har under flera år samarbetat med Skistar, som äger och driver skidanläggningar bland annat i Sälen, Åre och Vemdalen. De valde att skänka säsongens insamlade pantpengar från sina anläggningar till sjukvården i form av inköp av skyddsvisir och skyddsförkläden.

Resultatet blev 6 000 återanvändbara skyddsvisir tillverkade i Sverige av 100% återvinningsbara material samt nära 20 000 skyddsförkläden till sjukvården i region Dalarna och Jämtland/Härjedalen.

Sedan många år samarbetar Pantamera/Returpack med många av landets skidanläggningar för att göra det enkelt för besökare att panta och ta miljöansvar även på semestern. Panthanteringen vid fjällanläggningarna handlar dessutom om att ta ansvar för att pantpengarna går till någon form av välgörenhet, alltifrån stöttning av fjällräddningsstationer och lokala idrottsanläggningar till att rädda den svenska fjällräven.