Pantamera logotyp, tillbaka till startsidan
Andra sökte efter:

På pantrunda med IBK Hallsta

”Att panta är ett bra sätt att hålla ned kostnaderna, både för familjerna och föreningen”

Innebandyföreningen IBK Hallsta började panta tidigt i föreningens historia. 2015 fick föreningen in hela 67 800 på att åka runt och hämta pant. Framförallt är det flickor 05 som pantar.

IBK Hallsta Flickor 05 planerar sina insamlingsdagar i god tid för att kunna förbereda de boende på att de kommer. Någon vecka innan insamlingsdagen lägger de ut flygblad i brevlådorna där de berättar vilken dag de kommer och hämtar pant nästa gång. De som vill skänka sin pant ställer sedan ut sina säckar lagom till lagets insamlingsdag. Nu har pantrundorna etablerat sig så pass i samhället att folk börjat bunkra pant i väntan på att de kommer och hämtar panten.

– En normal insamling får vi in omkring 20 säckar. Och vi får ju 200 kronor per säck, så 20 säckar är 4000 kronor, säger Tobias Pettersson, tränare i IBK Hallsta och initiativtagare till att laget pantar.

Mycket av pengarna går till att täcka kostnader som cupavgifter, matchställ och träningskläder.

– Det blir lite julafton över det här för tjejerna. Och det är bra för både föräldrarna och föreningen att hålla ned kostnaderna, det är inte gratis att idrotta idag. Så det är välkomna pengar, konstaterar Tobias Pettersson.