ROLANDZ ÅTERVINNER!
Ta ut dansriktningen och sväng loss till Rolandz och deras pantamerahit.

Se till att det ligger kaffe i hörnen och att du har bra glid under skorna. För nu är det äntligen dags: Rolandz tolkar pantameralåten! I deras musikvideo får du följa med på en svängig dansbandsodyssé till de yttre galaxerna, en stekhet öken och De fördömdas tempel. Så fatta tag i din partner och ta en svängom i 4/4-takt och synkop.

Rolandz är det grammisnominerade dansbandet som fick sitt genombrott i SVT:s ”Dansbandskampen” 2008. 2009 släpptes deras debutalbum ”Efter regn kommer solsken” som snabbt sålde guld. De ligger bakom landsplågan ”Fuldans” och storsäljare som ”Efter regn kommer solsken”, ”Jajamen”, ”Halleluja mamma”, ”Rolandz på riktigt” och ”Fuldans & hela rubbet”. Frontfigur och sångare är Roland Järverup som även är känd från filmen ”Torsk på Tallin”.

Några ord från Roland själv:

”De säger att jag är pantad men jag är bara kär… Jag har kläder från 80-talet, min morfars hålfotsinlägg & hela munnen är full av farmors gamla plomber, på turnéerna är vår enda föda överkörd grävling, nässlor & rallarros. Så det här med återvinning är verkligen min melodi. Så för mödan får du lön och en insats för miljön.”

Från greenscreen till skogen, rymden och öknen

Rolandz

Hur det började