AVSNITTET ÄR LÅST
Du behöver vara inloggad för att se detta avsnitt.
EFTER AVSNITT 6

Borgmästaren insåg till slut att det är bättre att återvinna än att elda upp allt avfall. Och ni har säkert lärt er en hel del också! Har ni hunnit reflektera över hur vi gör i vår dimension? Vad eldas och vad återvinns? Vad kan ni bidra med för att göra vår värld renare och miljösmartare?

När ni har reflekterat, diskuterat och kommit fram till någon smart idé kan ni vara med och tävla om extra pengar till klasskassan. Till dess, tack för att ni var med på resan! Och tack för att ni pantar.

SUMMERING
SAKER NI KAN JOBBA VIDARE MED I KLASSRUMMET
  • Äntligen förstår Borgmästaren att det är mycket smartare att återvinna än att elda upp allt, och de kan lära sig leva mer hållbart i dimension X. Vad har ni lärt er?
  • Ta en stund till att reflektera och diskutera i klassen vad ni lärt er under resan. Vad visste ni och vad visste ni inte, när resan började?
  • Om ni vill kan ni sen summera ert arbete och tävla om upp till 10 000 kronor till klasskassan.
TÄVLA MED KLASSEN OCH
VINN PENGAR TILL KLASSKASSAN

När ni har tittat på alla avsnitten och jobbat med innehållet i klassrummet är ni redo att delta i tävlingen – och har chans att vinna upp till 10 000 kr till klasskassan!

TA REDA PÅ MER I
KUNSKAPSBANKEN

I kunskapsbanken kan ni kika in i pantfabriken, hitta mer information om pantsystemet och se hur det går till när era burkar och flaskor återvinns.

FÖLJ MED IN
I FABRIKEN

Se hur det ser ut inne i pantfabriken; i det digitala studiebesöket kan du vandra runt i fabriken, precis som om du var där på riktigt.

SE FLER AVSNITT