Hållbar fjällsemester

Det ska vara enkelt att lämna burken eller flaskan, både ”on-the-ski”, i anslutning till backen eller restaurangen – och när du tömmer stugan eller lägenheten inför avfärd.  Därför utökar vi vårt samarbete med Sveriges skid- och stuganläggningar varje år, både med fler pantkärl och igloos, och med nya destinationer.

Spara energi på semestern

Årets skidsäsong är igång i den svenska fjällvärlden och stugor, lägenheter och hotellrum bokas upp i rask takt. Fler människor på fjällsemester betyder också mer pant i fjällen. Under förra säsongen samlades rekordmånga pantförpackningar in, 1 112 548 stycken. Det motsvarar samma mängd energi som det går åt till att spela TV-spel 5 timmar i veckan i 25 år – i fall att din skidsemester inte riktigt går som planerat…

Pantamera samarbetar bland annat med SkiStar, som äger och driver skidanläggningar i Sälen, Vemdalen och Åre, för att göra det enkelt för fjällresenärerna att lämna sin pant. Filmen är inspelad av SkiStar i Sälen och Åre.

För skidanläggningar

Representerar du en skidanläggning och är intresserad av hur vi kan samarbeta kring panthanteringen? Läs mer på vår skidanläggningswebb.

Pantamera på skidanläggningen
Tillbaka