Innebandy

Pantamera – stolt sponsor till svensk innebandy

Pantamera är stolt huvudsponsor till Svenska Innebandyförbundet. Här hittar du samlad information om några av de aktiviteter som drivs inom samarbetet. Innebandyföreningar har dessutom, precis som andra ideella föreningar i Sverige, möjlighet att ansluta sig till Pantameras föreningskoncept.


Fair Play-pris i Pantameraserierna

Från och med i år kommer Pantamera dela ut ett helt nytt Fair Play-pris till lag som spelar i någon av landets Pantameraserier. Ett pojklag och ett flicklag har chansen att ta sig hela vägen till SM-finalen i Globen. För att kunna ta sig till finalen så gäller det att först bli nominerad och sedan vinna i sitt distrikt, därefter går laget vidare till final där en jury utser de två nationella vinnarna.

Prisutdelning under SM-finalen

Vinnarna i varje distrikt är med i en jurybedömning. Juryn som består av innebandyprofiler utser årets FairPlay lag i Pantameraserierna, ett pojklag och ett  flicklag. Vinnarlagen får ta emot pris under SM-finalen och får, förutom äran: resa, boende och matchbiljetter. Maximalt 20 spelare och 2 ledare.

Hålltider

28e februari: Sista dagen att nominera laget
14e mars: Distriktsvinnarna presenteras
23e mars: Vinnarlagen som får åka till Globen presenteras

Vilket lag tycker du är schysstast?

Vem som helst kan nominera ett lag till priset. Det kan vara en förälder, publik, spelare, tränare eller någon annan som har inblick i lagets verksamhet. Det går att nominera hur många lag man vill och samma lag kan nomineras flera gånger och med olika motivering. Priset kan delas ut med anledning av en unik händelse, eller genom ett mer generellt uppförande över säsong. En jury bestående av innebandyprofiler och representanter från Pantamera avgör vilka lag som får utmärkelsen.

Kriterier

Laget ska genom sitt agerande vara ett föredöme för svensk innebandy. Det innebär att de på ett tydligt sätt medverkar till rent spel och ett positivt innebandyklimat före, under och efter match.

Endast lag som spelar i någon av Sveriges Pantameraserier kan vinna priset.

Nominera laget!

Fyll i formuläret för att nominera det schysstaste laget:

 

Vem som helst får nominera

Nomineringen är öppen för allmänheten, så ladda gärna ner vårt material och berätta för publiken att de kan nominera ert lag.

Material att ladda ner:
 • Speakermanus att läsa upp för publiken.
 • En affisch i A3 att skriva ut i valfritt antal exemplar.
 • Ett flygblad att dela ut till spelare och föräldrar – som innehåller informationen ovan.
Affisch i A3 Flygblad A4 Manus till speaker

Pantamera Fair Play i SSL

Pantamera delar årligen ut Pantameras Fair Play-utmärkelse i SSL.  Sedan tidigare delas priset ut i kategorierna damspelare SSL, herrspelare SSL, damledare SSL och herrledare SSL. Förutom äran får spelaren/ledaren 5000 kronor att skänka till ungdomsverksamheten i sitt klubblag.

Kriterier för Fair Play – priset i SSL:

”Spelaren/ledaren ska genom sitt agerande vara ett föredöme för svensk innebandy. Det innebär att han/hon på ett tydligt sätt medverkar till rent spel och ett positivt innebandyklimat före, under och efter match.”

 • Pristagare 2016
  Dessa har tagit emot Pantamera Fair Play pris i SSL

  Årets Fair Play-spelare dam: Josefina Eiremo

  ”Genom sin förmåga att sätta helheten före den isolerade händelsen skapar Josefina ett arbetsklimat som tillåter ett leende även i den hetaste strid. Samtidigt som Josefina presterar på absolut toppnivå i match efter match så sätter hon värde i att bemöta varje individ hon ställs emot med samma respekt som hon bemöter sina lagkamrater med. Det är elitidrott när den är som vackrast.”

  Årets Fair Play-spelare herr: Patrik Hagberg, AIK

  ”Patrik upplevs av domarna som en god representant på och vid sidan av planen, både för sitt lag AIK och för sporten innebandy i sin helhet. Patrik är rättvis, rak i sin kommunikation och bidrar till ett gott klimat på plan.

  Årets Fair Play-ledare herr: Andreas Elf, Mullsjö AIS

  ”Andreas är genom sitt ärliga agerande en god ambassadör för innebandysporten. Han har en rak och saklig i sin kommunikation och står för en sportslig produkt.”

  Årets Fair Play-ledare dam: Jimmy Gunnstedt, Rönnby Västerås IBK

  ”Har under säsongen kombinerat sin vilja att vinna, och leda sitt lag genom utmaningar, med att uppträda på ett professionellt sätt även i tveksamma och utsatta situationer. Hans vilja att kommunicera på lika villkor och förmåga att vilja hitta ett samförstånd med övriga aktörer gör honom till en bra ambassadör för vad innebandyn bör stå för och därmed också en värdig vinnare av titeln.”


Registrera er förening och börja samla pant

Alla ideella föreningar kan kostnadsfritt anmäla sig till Pantameras föreningskoncept och tjäna pengar på pant. Som föreningskund lämnar ni in hela säckar på något av våra inlämningsställen och får en schablonersättning på 200 kr per säck. Som föreningskund får ni dessutom ersättning för skadade och importerade burkar.

Läs mer om hur det går till här >
Alt-texten
Alt-texten

Mer innebandy på Merainnebandy

 

Vill du ta del av roliga intervjuer och tips från stjärnorna? Vill du möta andra som brinner för innebandy och föreningsfolk som delar med sig av sina erfarenheter? Då ska du kolla in merainnebandy.nu – en del av vår satsning på svensk innebandy.


 Galante och Wijk på besök hos Rottne IF

 

Rottne IF vann Pantameras tävling Innebandykampen med 35900 pantade burkar och flaskor. Förstapris i tävlingen var en träning med en landslagsprofil – och när det stod klart att Rottne vann tävlingen fick de möjlighet att önska vem som skulle komma. Nu har föreningen haft besök av inte bara en, utan två landslagsprofiler hemma i Rottne.

– När vi fick reda på vilken vinst det var, att vi skulle få träffa en eller kanske två stjärnor, så siktade givetvis föreningen väldigt högt och valde att få träffa årets spelare, Alexander Galante Carlström och Anna Wijk. Och det var ju den största vinsten att det faktiskt var de som kom, säger Mikael Björkman som är ansvarig för ungdomsverksamheten i Rottne IF.
Ungdomarna fick träffa världsstjärnorna under en träning där landslagsprofilerna fick ge tips och råd åt de unga spelarna. När träningen var över hade ungdomarna lärt sig lite av varje.
– Vi gjorde några roliga passningsövningar och uppspelningsövningar och sen så sköt vi lite. Så jag lärde mig några skott och tekniker, säger Hanna, en av de unga spelarna som var med under dagen.
Landslagsprofilerna själva tyckte att det var kul att få bidra med sin kunskap.
– Det är alltid coolt att träffa såna som spelar högre upp. Man vet ju hur det var när man var liten. Och nu kan man ju kanske lära ut nånting iallafall, menar Galante Carlström.
Vad är det bästa med att komma ut så här?
– Det är så härligt att få umgås med glada och energifyllda ungdomar, summerar Anna Wijk.


Dessa innebandyföreningar har pantat mest just nu: 

 


Innebandyföreningen IBK Hallsta började panta tidigt i föreningens historia. 2015 fick föreningen in hela 67 800 kronor på att åka runt och hämta pant.

Tillbaka