Innebandy

Pantamera – stolt sponsor till svensk innebandy

Pantamera är sedan hösten 2015 huvudsponsor till Svenska innebandyförbundet. Den här sidan är därför helt tillägnad innebandyföreningar som är intresserade av vad det innebär att ansluta sin förening till pantsystemet.

Mer innebandy på Merainnebandy

 

 

Vill du ta del av roliga intervjuer och tips från stjärnorna? Vill du möta andra som brinner för innebandy och föreningsfolk som delar med sig av sina erfarenheter? Då ska du kolla in merainnebandy.nu – en del av vår satsning på svensk innebandy.


Registrera er förening och börja samla pant

Alla ideella föreningar kan kostnadsfritt anmäla sig till Pantameras föreningskoncept och tjäna pengar på pant. Som föreningskund lämnar ni in hela säckar på något av våra inlämningsställen och får en schablonersättning på 200 kr per säck. Som föreningskund får ni dessutom ersättning för skadade och importerade burkar.

Läs mer om hur det går till här >
Alt-texten
Alt-texten

Galante och Wijk på besök hos Rottne IF

 

Rottne IF vann Pantameras tävling Innebandykampen med 35900 pantade burkar och flaskor. Förstapris i tävlingen var en träning med en landslagsprofil – och när det stod klart att Rottne vann tävlingen fick de möjlighet att önska vem som skulle komma. Nu har föreningen haft besök av inte bara en, utan två landslagsprofiler hemma i Rottne.

– När vi fick reda på vilken vinst det var, att vi skulle få träffa en eller kanske två stjärnor, så siktade givetvis föreningen väldigt högt och valde att få träffa årets spelare, Alexander Galante Carlström och Anna Wijk. Och det var ju den största vinsten att det faktiskt var de som kom, säger Mikael Björkman som är ansvarig för ungdomsverksamheten i Rottne IF.
Ungdomarna fick träffa världsstjärnorna under en träning där landslagsprofilerna fick ge tips och råd åt de unga spelarna. När träningen var över hade ungdomarna lärt sig lite av varje.
– Vi gjorde några roliga passningsövningar och uppspelningsövningar och sen så sköt vi lite. Så jag lärde mig några skott och tekniker, säger Hanna, en av de unga spelarna som var med under dagen.
Landslagsprofilerna själva tyckte att det var kul att få bidra med sin kunskap.
– Det är alltid coolt att träffa såna som spelar högre upp. Man vet ju hur det var när man var liten. Och nu kan man ju kanske lära ut nånting iallafall, menar Galante Carlström.
Vad är det bästa med att komma ut så här?
– Det är så härligt att få umgås med glada och energifyllda ungdomar, summerar Anna Wijk.


Dessa innebandyföreningar har pantat mest just nu: 

 


Innebandyföreningen IBK Hallsta började panta tidigt i föreningens historia. 2015 fick föreningen in hela 67 800 kronor på att åka runt och hämta pant.

Tillbaka