Pant på festival

Vi har i över 10 år arbetat med festivaler och evenemang för att öka insamlingen av burkar och PET-flaskor i Sverige. Satsningen började som ett samarbete med Hultsfredsfestivalen men har under åren utvecklats så att vi nu samarbetar med i princip alla större festivaler och evenemang i Sverige.

Mindre festivaler och evenemang

Vi bidrar gärna med tips om bra pantinsamlingsmetoder och självklart pantkärl för att så många burkar och PET-flaskor som möjligt ska återvinnas. Har festivalen/evenemanget en dryckesleverantör (grossist) så kan de ofta ta med sig panten i retur. När panten kommit in till pantfabriken betalar vi ut pantersättning till festivalen/evenemanget. Har man ingen dryckesleverantör får man panta själv. I storstäderna har vi pantmottagningar där det är enkelt att lämna in mycket pant. Läs mer här och här.

Större festivaler och evenemang

På större festivaler kan vi hjälpa till med en rad olika smarta lösningar för en effektiv pantinsamling. Vi kan bidra med pantkärl, sorteringsbord, växelflak och transporter. Ibland ställer vi upp med kunnig arbetsledning för pantinsamlarna och på vissa festivaler, även med event. Festivalen själva anlitar personal för pantinsamling och sortering. Det kan exempelvis vara en idrottsförening som behöver tjäna extra pengar. När panten kommit in till pantfabriken betalar vi ut ersättning till festivalen/evenemanget. Pantamera har ingen egen personal som plockar pant.

  • Jag vill veta mer om pantlösningar för festivaler och evenemang
    Kontakta oss på kundtjänst så hjälper vi till att hitta bästa lösningen för ditt evenemang.

    E-post: kundtjanst@returpack.se

    Telefon: 011-19 19 80

Tillbaka