Pantens Kraft

Gör som Pantens Kraft. Känn kraften i panten!

Ofta kan det kännas lite vardag att panta. Vilket gör att man lätt glömmer bort vilken superviktig insats man har gjort för miljön. För pantning är inte någon random walk of shame. Det är en stride of pride!

Så var stolt när du pantar. Var orimligt stolt. Du räddar ju världen, typ.

Pantens Kraft är orimligt stolta. De tror att panten har kraft nog att rädda världen genom att rädda vår miljö. Därför samlas de varje vecka för att panta tillsammans. Så att de kan känna kraften i panten.

De har också spelat in en hel del film. Vi pratade med Tove, gruppens ledare, och hon gick med på att skicka över några av de videos som de har spelat in.

Titta och känn kraften i panten du med!

Medlemmar i Pantens Kraft:

Det här är medlemmarna i Pantens Kraft. De tror att pant har kraft nog att rädda världen och vår miljö.

Tove är gruppens ledare. Hon startade gruppen efter hon hade träffat Agneta vid pantautomaterna i den lokala butiken. Tove kommer från Norge, men bor numera i Sverige.

Elmer älskar återvinning. Det har han gjort sedan barnsben. Hans hobby är att renovera gamla teknikprylar. Speciellt kameror. Det är nog därför filmerna från Pantens Kraft ser ut som de gör, för att de är filmade med återvunna kameror från 90-talet!

Agneta älskar verkligen pant. Mest för pantens goda kraft. Att varje burk och flaska återföds till en ny burk och flaska, utan att slita för mycket på miljön.

Goran tror på kraften i panten. Speciellt hur man kan översätta kraften i panten till hur mycket energi vårt pantsystem sparar. Därför brukar han peka på saker och säga hur mycket burkar som krävs för att kompensera grejen man just gjort. Till exempel är 8 kaffekoppar lika med 4 pantburkar. Enkelt!

Tillbaka