”Pant finns där det händer roliga saker”

Namn: Rickard Andersson
Började på Returpack: år 2009
Jobbar som: Produktchef på marknadsavdelningen

Ena dagen är Rickard Andersson på kontoret och sköter det administrativa arbetet. Nästa dag spelar han in reklamfilm eller står på någon av Sveriges största festivaler.

Rickards jobb som produktchef innebär att han utvecklar och tar fram nya koncept för ökad återvinning samt att jobba med den övergripande marknadsföringen av konsumentvarumärket Pantamera.

– Det är det bästa med mitt jobb, att jag får träffa så många spännande människor i så många olika branscher. Pant finns ju på de ställen där det händer roliga saker, som musikfestivaler, idrottsarrangemang och konserter för att bara nämna några.

Under de senaste åren har Pantameras festivalkoncept växt, och under 2014 deltog Pantamera på ett 40-tal festivaler runt om i landet samtidigt som vi samarbetar med ytterligare 40 arrangemang i form av stadsfestivaler och liknande.

Den största utmaningen Rickard ser med sitt jobb är att öka intresset för återvinning generellt hos företag och organisationer.

– Mitt jobb handlar ju om att skapa samarbeten med andra aktörer för att öka återvinningen. Men för de allra flesta ligger de frågorna så långt från kärnverksamheten, och då kommer det gärna i andra eller tredje hand. Jag tycker mig ändå se en förändring i rätt riktning, i takt med att begreppet hållbarhet står allt högre upp på agendan. Dessutom är Pantamera ett starkt varumärke som har en positiv laddning, vilket underlättar mitt jobb.

Vad är du intresserad av? IT, logistik, marknadsföring, produktion, ekonomi, kundservice… Under #mötReturpack möter du några av våra medarbetare och får höra mer om hur det är att arbeta på Returpack.

Tillbaka