Jobb & praktik

På Returpack möts logistiker, IT-utvecklare, operatörer, marknadsförare och ekonomer. För att nämna några. Är du nyfiken på ett logistikintensivt miljöföretag? Då är du nog nyfiken på oss!

Lediga tjänster

Just nu har vi inga lediga tjänster, men du är alltid välkommen att skicka in en spontan ansökan till oss.

Exjobb och praktikplatser

Är du intresserad av att göra ditt exjobb hos oss? Eller är du nyfiken på att göra praktik här?

Exjobb

När du gör exjobb os oss får du chansen att omvandla dina teoretiska kunskaper praktiskt, samtidigt som du lär känna en möjlig arbetsgivare. Du hjälper oss med arbetsuppgifter och hittar nya lösningar på utmaningar i vår verksamhet.

Under hösten 2017 erbjuder vi möjlighet till exjobb inom  internkommunikation. I länken nedan hittar du mer information om uppdraget och om kontaktpersoner. Välkommen med din ansökan!

 • Digital internkommunikation
  Returpacks internkommunikation ska ge möjlighet för medarbetare att känna sig delaktiga, informerade och engagerade. Vårt intranät ska vara den naturliga startsidan för alla på företaget. En plattform för dialog och utbyte, som ska vara med och stärka vår företagskultur och vårt varumärke.

  Uppdragsbeskrivning:

  Returpack har idag ett intranät vars huvudsyfte är att snabbt kunna kommunicera relevant information till medarbetarna. Examensarbetet handlar om att utreda och ge förslag på förändringar rörande struktur och användargränssnitt som ökar användarupplevelsen hos medarbetarna samt rätt nivå för att enkelt kunna hålla alla sektioner uppdaterade.

  Vem är du?

  Du har kunskap i området människa och IT samt har en fallenhet för grafisk formgivning. Din utbildningsbakgrund kan t ex vara Grafisk Design och Kommunikation, Mediateknik, HR eller motsvarande. Examensarbetet lämpar sig för mellan 1-2 st personer.

  Genomförandeperiod: HT2017

  Sista ansökningsdatum: Löpande antagning

  För mer information kontakta:

  Jimmy Hayashi, 070-235 74 14, jimmy.hayashi@returpack.se

  Din ansökan och CV skickar du till hr@returpack.se, märk din ansökan med referensnr: HR-001

Läs intervjun med Rebecka och Lovisa som gjorde sitt exjobb inom logistikutveckling under våren 2016:

Sommarjobb/praktikplatser

Just nu söker vi en praktikant till vår marknadsavdelning med uppdraget att förbättra vårt material mot målgruppen barn och unga. Det handlar både om att paketera vårt befintliga material mot målgruppen, framförallt på vår webb, men också själv ta fram nytt material och kreativa förslag och idéer mot barn och ungdomar. Praktikuppdraget lämpar sig väl för två personer och avser antingen våren eller hösten 2017.

 • Kommunikatör med intresse för webb
  Uppdrag att förbättra vårt material mot målgruppen barn och ungdomar

  För Returpack/Pantamera är det viktigt att jobba med attityder och beteenden kopplade till pantning. Detta gör vi både genom vår Pantamerakommunikation och genom olika målgruppsanpassade aktiviteter. En målgrupp som är viktig för oss i vårt långsiktiga arbete är barn och ungdomar. Vi tror att det är viktigt att man redan i unga år ska lära sig att göra rätt och vi tror också att barn och unga är goda ambassadörer som påverkar oss vuxna att göra rätt.

  Uppdrag

  Returpack/Pantamera har idag flera aktiviteter och material som vänder sig mot barn och ungdomar. Allt från vår skoltävling Pantresan, ett digitalt studiebesök, undervisningsmaterial –  till att vi samarbetar med olika organisationer och föreningar.Uppdraget som vi vill ha utfört är att paketera vårt befintliga material mot målgruppen, framförallt på vår webb, men också själv ta fram nytt material och kreativa förslag och idéer mot barn och ungdomar.

  Uppdraget lämpar sig väl för två personer som arbetar tillsammans men kan även avgränsas till en person. Placeringen är hos marknadsavdelningen på Returpacks kontor i Norrköping

  Vem är du?

  Du går en utbildning på högskola/universitet som är inriktad på kommunikation och ska göra praktik inom den. Vi tror att Grafisk Design och Kommunikation eller liknande är en bra utbildning för detta uppdrag. Det är en fördel att kunna lite om mycket inom det kommunikativa området dvs skriva texter, hantera bilder och rörligt material, göra egna reportagefilmer och vara intresserad av att i WordPress, som vi använder, göra en webbsida eller mindre sajt.

  Genomförandeperiod: VT 2017 eller HT2017

  Ansökningsperiod: Snarast för VT 2017 och löpande antagning om det gäller HT 2017. I första hand tillsätter vi för VT 2017.

  För mer information kontakta:

  Sara Riismark, kommunikationsansvarig, 070-666 56 59, sara.riismark@returpack.se

  Din ansökan och CV skickar du till hr@returpack.se, märk din ansökan med referensnr: M-001

Läs intervjun med Elin Nilsson Angelstedt som gjorde praktik på marknadsavdelningen under våren 2016:

#MötReturpack

Vill du veta mer om hur det är att arbeta på Returpack? Här möter du några av våra medarbetare som ger sin bild av hur det är att arbeta här.

Tillbaka