Pantresan – skoltävlingen som följer läroplanen

Pantresan är det enkla och roliga sättet för hela klassen att lära sig med om pant och återvinning. Vår satsning Pantresan riktar sig till både till de yngsta skolbarnen – F-klass till åk 3 – och de lite äldre – åk 4-6. Genom att väcka barnens intresse för återvinning redan i tidig ålder skapar vi förutsättningar för en hållbar livsstil i framtiden.

Både nytta och nöje

Pantresan riktar sig till skolor och klasslärare. Alla deltagande klasser får ett resekit som bland annat innehåller ett utkast till pedagogisk planering och nyttig och rolig inspiration till dina lektioner. I resekitet ingår t ex en kortlek med roliga frågor och uppdrag att utföra. Tanken är att de ska kunna användas på flera sätt, som en temadag i skolan, på en lektion eller som ett kontinuerligt arbete över exempelvis en termin. Under de tio år som vi genomfört Pantresan har omkring 100.000 elever deltagit. Som en del av Pantresan arrangerar vi också en riksomfattande klasstävling där första pris är en klassresa värd upp till 20.000 kr.

Årets vinnare

Nu är årets upplaga av Pantresan avslutad och vi säger stort grattis till klass 3K på Triangelskolan i Kiruna och klass 5 på Vanneberga skola i Vinslöv!

 

 

 

Tillbaka