Pantamera med Esporten

Över en halv miljon kronor i pantpengar till Musikhjälpen

Den 14 september gick startskottet för 2018 års upplaga av ’Pantamera med esporten’ – en insamlingskampanj till förmån för Musikhjälpen. Under tre månader samlade några av Sveriges största streamers in pengar från sina följare och stora musik- och esportsaktörer som Dreamhack, Inferno Online och Spotify donerade sin pant. Den 12 december möttes åtta lag, bestående av gamers och artister, i den livestreamade CS:GO-turneringen Musikgibbet där de spelade om äran att få vara de som lämnade över insamlingspotten till Musikhjälpen.  Totalt drog kampanjen in 509 331 kronor och blev den tredje största i landet för Musikhjälpen 2018.

Vinnare av Musikgibbet 2018 – Lag Ben Mitkus, som dagen efter turneringen besökte buren för att lämna över checken till Musikhjälpen.

 

Pantamera med esporten

När Pantamera 2011, i ett försök att nå en ny målgrupp, valde att satsa på esport var det ett helt nytt grepp i Sverige. Genomslaget blev stort, 2015 belönades vi med ’Årets kampanj’ i Stockholm Media Week och sedan dess har samarbetet med esporten utvecklats ytterligare. I juni 2017 drog vi gång ’Pantamera med esporten’ – ett initiativ där esportare och musikartister gemensamt skulle driva en insamling till Musikhjälpen genom att tävla mot varandra i CS:GO-turneringen Musikgibbet. Tillsammans skramlade man ihop över 350 000 kronor, vilka under direktsändning lämnades över av yzn från Tjuvjakt – laget som kammade hem årets förstaplats.

Press 2018

Svensk esport samlar in över en halv miljon i pantpengar till Musikhjälpen
Esportare och artister i gemensam insamlingskampanj med Pantamera

Press 2017

Pantpengar till Musikhjälpen
Pantamera och Universal Music & Brands vill få storkonsumenterna att panta ännu mera

Läs mer på pantameramedesporten.nu
Tillbaka