Pantamera i Almedalen

Träffa oss under Almedalsveckan!

Almedalsveckan har under sina hittills fyrtio år utvecklats till att bli Sveriges största och viktigaste mötesplats för samhällsfrågor. Några av årets hetaste frågor handlar om cirkulär ekonomi, plastens vara eller icke vara och hur vi kan ställa om Sveriges transporter till fossilfria, som alla är frågor med stark koppling till oss och vår verksamhet.

Seminarier, gatumusikanter och cyklande Pantamerabud

Sedan flera år har vi funnits i Visby under Almedalsveckan med vår populära gatumusikanter. Våra glada musikanter spelar och sjunger lite här och var i hela Visby för att påminna om pant och återvinning. Vi har dessutom våra cykelbud som cyklar runt i vimlet och tar hand om dina burkar och flaskor. I år kommer vi även att medverka i seminariepaneler med koppling till vårt hållbarhetsarbete, och pratar cirkulär ekonomi och plastens plats i framtiden. Du hittar mer information om våra seminarier om du klickar på knapparna nedan.

 • 3/7 kl 13.10: Kan cirkulär ekonomi bli en konkurrensfördel?
  Hur kan svenska företag öka sin konkurrenskraft genom nya affärsmodeller som bygger på cirkulär ekonomi? Vår VD Bengt Lagerman är en av paneldeltagarna i East Swedens seminarium och berättar mer om en av pionjärerna inom cirkulär ekonomi – det svenska pantsystemet för burkar och flaskor.

  Tid: Måndag 3/7 kl 13.10-13.50
  Plats: East Sweden Arena, Strandvägen 4, vid Wisby Strand Congress & Event
  Läs mer om seminariet i Almedalsveckans kalendarium.

 • 4/7 kl 09.00: Får plasten plats i den cirkulära ekonomin?
  Åsikterna om plastens roll i ett framtida hållbart samhälle går isär, och en onyanserad syn på plast riskerar att leda till fel beslut. Vår VD Bengt Lagerman är en av paneldeltagarna Cleantech Östergötlands seminarium som gemensamt diskuterar frågan om plasten har en roll i framtidens hållbara samhälle.

  Tid: Tisdag 4/7 kl 09.00-10.30
  Plats: Residensets trädgård, Korsgatan 4
  Läs mer om seminariet i Almedalsveckans kalendarium.
Följ vad som händer under Almedalsveckan på Instagram #almedalen!
Something is wrong.
Instagram token error.
Hämta fler
Tillbaka